fbpx
  • Λ. Κηφισίας 317 Β
  • 210-80.777.09
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Γιά παραγγελίες επικοινωνήστε στο 210-80.777.09
kyr-gianni-4-limnes

Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Τέσσερις Λίμνες

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Λευκός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Chardonnay 60% - Gewurztraminer 40% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινα ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Φλώρινα ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 13,2 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Ναι. 8 μήνες ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Πριν από την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης, τα σταφύλια και των δύο ποικιλιών υφίστανται προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Η διαδικασία αυτή βοηθά την εκχύλιση των αρωματικών ουσιών που βρίσκονται στο φλοιό της ρώγας και συμβάλλει στη δημιουργία αρωματικών κρασιών. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες. Το 50% της συνολικής ποσότητας του Chardonnay οινοποιείται σε 100% καινούρια δρύινα βαρέλια, στα οποία στη συνέχεια θα παλαιώσει για 8 μήνες. Ένα μέρος του Chardonnay υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση στο βαρέλι, η οποία μαλακώνει την οξύτητα και προσθέτει στο κρασί αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών. Στο τέλος της παλαίωσης ακολουθεί η επιλογή του χαρμανιού.

Τιμή πώλησης: 15,60 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_:
Δεν ορίστηκε εικόνα

Κτήμα Κυρ-Γιάννη L’ Esprit du Lac

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Ροζέ / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Ξινόμαυρο 100% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΟΠ Αμύνταιο ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Αμπελώνες ηλικίας 60+ ετών ομάδας παραγωγών του Αγίου Παντελεήμονα στη ζώνη ΠΟΠ Αμύνταιο ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 12,5 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Όχι ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το γλεύκος προέρχεται από την αφαίμαξη των δεξαμενών Ξινόμαυρου που προορίζονται για την Καλή Ρίζα. Σταφύλια από παλαιά κλήματα 60-80 ετών. Οι επιλεγμένες ζύμες είναι αυτές που δίνουν ανθικό χαρακτήρα στη μύτη. Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε χαμηλές θερμοκρασίες 17-19οC. Ωριμάζει 4 μήνες στη δεξαμενή με αναδεύσεις σε οινολάσπες

Τιμή πώλησης: 15,60 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_: