fbpx
  • Λ. Κηφισίας 317 Β
  • 210-80.777.09
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Γιά παραγγελίες επικοινωνήστε στο 210-80.777.09
Δεν ορίστηκε εικόνα

Κτήμα Κυρ-Γιάννη Νάουσα

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Ερυθρός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Ξινόμαυρο 100% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Π.Ο.Π Νάουσα ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 14 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : 2 μήνες κυρίως σε γαλλικά και λίγα αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 225 και 500 λίτρων 3 έως 5 ετών. Περαιτέρω αναγωγική παλαίωση στη φιάλη για 6 μήνεςι. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ο τρύγος της πρώτης ύλης γίνεται με τα χέρια σε μικρά τελάρα. Τα σταφύλια ψύχονται αρχικά στους 10οC, στη συνέχεια οδηγούνται σε δύο διαδοχικές τράπεζες διαλογής και τέλος σε ανοξείδωτες δεξαμε- νές. Με στόχο να παράγουμε ένα έντονα αρωματικό και λιγότερο τανικό κρασί, το γλεύκος ζυμώνει για 12-15 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρα- σία μεταξύ 20οC και 23οC, μετά από 6 ημέρες προζυμωτικής εκχύλισης στους 8-10οC. Κατόπιν, το κρασί οδηγείται στα δρύινα βαρέλια για την μηλογαλακτική ζύμωση και παλαίωση. Το πρώτο χαρμάνι γίνεται κατά τον έκτο μήνα ωρίμασης και το τελικό χαρμάνι γίνεται μετά από 12 μήνες πριν την εμφιάλωση.

Τιμή πώλησης: 10,40 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_:
skouras-armyra

Κτήμα Σκούρα - Αρμύρα

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Σκούρα ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Λευκός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Chardonnay 95% – Mαλαγουζιά 5% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Πελοπόννησος / Ορεινή Κορινθία ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 13,2 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Ναι. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Chardonnay: Προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 14°C. Αλκοολική ζύμωση στους 16°C. Το 70% του μούστου ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το 30% ζύμωσε σε καινούργια γαλλικά δρύινα barriques 225 λίτρων, πραγματοποίησε μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμασε εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage. Μαλαγουζιά: Προζυμωτική εκχύλιση για 24 ώρες στους 10 °C. Αλκοολική ζύμωση στους 16 °C σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωρίμανση εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage. Το τελικό προϊόν εμφιαλώθηκε με βιδωτό πώμα και παλαίωσε στα κελάρια του κτήματος για 3 μήνες.

Τιμή πώλησης: 12,15 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_: