fbpx
  • Λ. Κηφισίας 317 Β
  • 210-80.777.09
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Γιά παραγγελίες επικοινωνήστε στο 210-80.777.09
Εκκαθάριση Όλων

Κτήμα Κυρ-Γιάννη

''

Κτήμα Κυρ-Γιάννη Παράγκα Ερυθρός

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Ερυθρός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Merlot 50%, Ξινόμαυρο 25%, Syrah 25% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Π.Γ.Ε Μακεδονία ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 13,5 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Οχι. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση στο σταφύλι, σε θερμοκρασία 12°C και παρουσία αδρανούς αερίου, η διάρκεια της οποίας κυμαίνεται από 2 έως 5 ημέρες ανάλογα με την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η θερμοκρασία ζύμωσης είναι 20-22°C. Η ποιότητα της φαινολικής ωρίμανσης της πρώτης ύλης και κυρίως των γιγάρτων είναι αυτή που καθορίζει τη διάρκεια παραμονής του γλεύκους με τα στέμφυλα (όσο πιο ώριμη τόσο αυξάνεται η μακρόχρονη παραμονή). Προκειμένου να ισορροπηθεί η υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου επιδιώκουμε την αύξηση της λιπαρότητας με την εκτέλεση batonnage των ελαφρών οινολασπών, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Το χαρμάνι δεν υφίσταται εξέλιξη σε δρύινο βαρέλι, παρά μόνο σε δεξαμενές, όπου όμως στοχεύουμε στην αναπαραγωγή του περιβάλλοντος του βαρελιού μέσω της εφαρμογής μικροοξυγονώσεων. Η επιτέλεση της μηλογαλακτικής ζύμωσης γίνεται στο 100% του όγκου του χαρμανιού. Tο κρασί εμφιαλώνεται και ηρεμεί στη φιάλη για 1-2 μήνες.

Τιμή πώλησης: 9,60 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / Κιλά :
''

Κτήμα Κυρ-Γιάννη Νάουσα

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Ερυθρός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Ξινόμαυρο 100% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Π.Ο.Π Νάουσα ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 14 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : 2 μήνες κυρίως σε γαλλικά και λίγα αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 225 και 500 λίτρων 3 έως 5 ετών. Περαιτέρω αναγωγική παλαίωση στη φιάλη για 6 μήνεςι. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ο τρύγος της πρώτης ύλης γίνεται με τα χέρια σε μικρά τελάρα. Τα σταφύλια ψύχονται αρχικά στους 10οC, στη συνέχεια οδηγούνται σε δύο διαδοχικές τράπεζες διαλογής και τέλος σε ανοξείδωτες δεξαμε- νές. Με στόχο να παράγουμε ένα έντονα αρωματικό και λιγότερο τανικό κρασί, το γλεύκος ζυμώνει για 12-15 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρα- σία μεταξύ 20οC και 23οC, μετά από 6 ημέρες προζυμωτικής εκχύλισης στους 8-10οC. Κατόπιν, το κρασί οδηγείται στα δρύινα βαρέλια για την μηλογαλακτική ζύμωση και παλαίωση. Το πρώτο χαρμάνι γίνεται κατά τον έκτο μήνα ωρίμασης και το τελικό χαρμάνι γίνεται μετά από 12 μήνες πριν την εμφιάλωση.

Τιμή πώλησης: 10,40 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / Κιλά :
kyr-gianni-samaropetra

Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Σαμαρόπετρα

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Λευκός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Sauvignon Blanc 100 % ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινα ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Φλώρινα ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 13 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Οχι. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Στην οινοποίηση εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση σε όλη την ποσότητα του Sauvignon Blanc. Στόχος είναι η εξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων πρόδρομων αρωματικών ενώσεων από το φλοιό της ράγας στο γλεύκος, όπου στη συνέχεια θα μεταβολιστούν από επιλεγμένες ζύμες σε αρωματικές ενώσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση του γλεύκους, η διάρκεια της οποίας καθορίζεται από την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι 16-18°C και λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Κατά το τελευταίο μέρος της οινοποίησης, εφαρμόζεται batonnage για διάστημα 2 έως 4 μηνών σε ελαφριές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων, διαδικασία που προσδίδει λιπαρότητα στο τελικό χαρμάνι.

Τιμή πώλησης: 12,50 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_:
kyr-gianni-4-limnes

Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Τέσσερις Λίμνες

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Λευκός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Chardonnay 60% - Gewurztraminer 40% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινα ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Φλώρινα ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 13,2 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Ναι. 8 μήνες ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Πριν από την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης, τα σταφύλια και των δύο ποικιλιών υφίστανται προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Η διαδικασία αυτή βοηθά την εκχύλιση των αρωματικών ουσιών που βρίσκονται στο φλοιό της ρώγας και συμβάλλει στη δημιουργία αρωματικών κρασιών. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες. Το 50% της συνολικής ποσότητας του Chardonnay οινοποιείται σε 100% καινούρια δρύινα βαρέλια, στα οποία στη συνέχεια θα παλαιώσει για 8 μήνες. Ένα μέρος του Chardonnay υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση στο βαρέλι, η οποία μαλακώνει την οξύτητα και προσθέτει στο κρασί αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών. Στο τέλος της παλαίωσης ακολουθεί η επιλογή του χαρμανιού.

Τιμή πώλησης: 15,60 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_:
''

Κτήμα Κυρ-Γιάννη L’ Esprit du Lac

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Ροζέ / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Ξινόμαυρο 100% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΟΠ Αμύνταιο ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Αμπελώνες ηλικίας 60+ ετών ομάδας παραγωγών του Αγίου Παντελεήμονα στη ζώνη ΠΟΠ Αμύνταιο ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 12,5 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Όχι ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το γλεύκος προέρχεται από την αφαίμαξη των δεξαμενών Ξινόμαυρου που προορίζονται για την Καλή Ρίζα. Σταφύλια από παλαιά κλήματα 60-80 ετών. Οι επιλεγμένες ζύμες είναι αυτές που δίνουν ανθικό χαρακτήρα στη μύτη. Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε χαμηλές θερμοκρασίες 17-19οC. Ωριμάζει 4 μήνες στη δεξαμενή με αναδεύσεις σε οινολάσπες

Τιμή πώλησης: 15,60 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / Κιλά :
kyr-gianni-dyo-elies-kokkino

Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Δύο Ελιές

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Ερυθρός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Syrah 60% - Merlot 30% - Ξινόμαυρο 10% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ημαθία ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Ημαθία ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 14,5 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Ναι. 6 μήνες ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Μετά την επιλογή των αμπελοτεμαχίων και τον αυστηρό έλεγχο των σταφυλιών στην τράπεζα διαλογής, εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση 5-7 ημερών στους 11-12° C σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον για την κάθε ποικιλία χωριστά, καθώς κάθε μία έχει διαφορετική ημερομηνία ωρίμανσης. Στη συνέχεια, το Merlot ζυμώνει στους 29-30°C, ενώ οδηγείται και σε μεταζυμωτική περίοδο εκχύλισης 3-4 ημερών. Αντιθέτως, το Syrah ζυμώνει στους 22-24° C και οδηγείται γρήγορα σε νέα βαρέλια προκειμένου να ολοκληρώσει τη μηλογαλακτική ζύμωση. Το Ξινόμαυρο ζυμώνει στους 22° C σε ανοιχτές δεξαμενές και ανακυκλώνεται με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των κουκουτσιών, που είναι η πηγή των δυσάρεστων τανινών, ενώ το τράβηγμα από τα στέμφυλα γίνεται προ του τέλους της αλκοολικής ζύμωσης. Ακολουθεί η παλαίωση. 6 μήνες σε βαρέλια 225 λίτρων και περαιτέρω αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.

Τιμή πώλησης: 18,20 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_: