• Λ. Κηφισίας 317 Β
  • 210-80.777.09
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Γιά παραγγελίες επικοινωνήστε στο 210-80.777.09
Εκκαθάριση Όλων

Κτήμα Κυρ-Γιάννη

kyr-gianni-samaropetra

Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Σαμαρόπετρα

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Λευκός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Sauvignon Blanc 100 % ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινα ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Φλώρινα ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 13 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Οχι. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Στην οινοποίηση εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση σε όλη την ποσότητα του Sauvignon Blanc. Στόχος είναι η εξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων πρόδρομων αρωματικών ενώσεων από το φλοιό της ράγας στο γλεύκος, όπου στη συνέχεια θα μεταβολιστούν από επιλεγμένες ζύμες σε αρωματικές ενώσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση του γλεύκους, η διάρκεια της οποίας καθορίζεται από την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι 16-18°C και λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Κατά το τελευταίο μέρος της οινοποίησης, εφαρμόζεται batonnage για διάστημα 2 έως 4 μηνών σε ελαφριές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων, διαδικασία που προσδίδει λιπαρότητα στο τελικό χαρμάνι.

Τιμή πώλησης: 10,40 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_:
kyr-gianni-4-limnes

Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Τέσσερις Λίμνες

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Λευκός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Chardonnay 60% - Gewurztraminer 40% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινα ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Φλώρινα ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 13,2 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Ναι. 8 μήνες ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Πριν από την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης, τα σταφύλια και των δύο ποικιλιών υφίστανται προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Η διαδικασία αυτή βοηθά την εκχύλιση των αρωματικών ουσιών που βρίσκονται στο φλοιό της ρώγας και συμβάλλει στη δημιουργία αρωματικών κρασιών. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες. Το 50% της συνολικής ποσότητας του Chardonnay οινοποιείται σε 100% καινούρια δρύινα βαρέλια, στα οποία στη συνέχεια θα παλαιώσει για 8 μήνες. Ένα μέρος του Chardonnay υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση στο βαρέλι, η οποία μαλακώνει την οξύτητα και προσθέτει στο κρασί αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών. Στο τέλος της παλαίωσης ακολουθεί η επιλογή του χαρμανιού.

Τιμή πώλησης: 13,65 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_:
kyr-gianni-dyo-elies-kokkino

Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Δύο Ελιές

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Ερυθρός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Syrah 60% - Merlot 30% - Ξινόμαυρο 10% ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ημαθία ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Ημαθία ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 14,5 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Ναι. 6 μήνες ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Μετά την επιλογή των αμπελοτεμαχίων και τον αυστηρό έλεγχο των σταφυλιών στην τράπεζα διαλογής, εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση 5-7 ημερών στους 11-12° C σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον για την κάθε ποικιλία χωριστά, καθώς κάθε μία έχει διαφορετική ημερομηνία ωρίμανσης. Στη συνέχεια, το Merlot ζυμώνει στους 29-30°C, ενώ οδηγείται και σε μεταζυμωτική περίοδο εκχύλισης 3-4 ημερών. Αντιθέτως, το Syrah ζυμώνει στους 22-24° C και οδηγείται γρήγορα σε νέα βαρέλια προκειμένου να ολοκληρώσει τη μηλογαλακτική ζύμωση. Το Ξινόμαυρο ζυμώνει στους 22° C σε ανοιχτές δεξαμενές και ανακυκλώνεται με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των κουκουτσιών, που είναι η πηγή των δυσάρεστων τανινών, ενώ το τράβηγμα από τα στέμφυλα γίνεται προ του τέλους της αλκοολικής ζύμωσης. Ακολουθεί η παλαίωση. 6 μήνες σε βαρέλια 225 λίτρων και περαιτέρω αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.

Τιμή πώλησης: 15,50 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_:
kyr-gianni-diaporos-kokkino

Κτήμα Κυρ-Γιάννη - Διαπορος

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Ερυθρός / Ξηρός ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Ξινόμαυρο 100 % ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ημαθία ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Ημαθία ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 13,5 % Vol ΦΙΑΛΗ : 750 ml ΒΑΡΕΛΙ : Ναι. 22 μήνες ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Η πρώτη ύλη υφίσταται προζυμωτική εκχύλιση 7 ημερών σε θερμοκρασία 8-10°C και σε πλήρως αντιοξειδωτικό περιβάλλον. Η ζύμωση, η οποία διαρκεί 10-15 ημέρες, γίνεται σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο pigeage. Η θερμοκρασία της αλκοολικής ζύμωσης συντηρείται στους 23-26°C και σ’αυτά τα επίπεδα παραμένει για μεταζυμωτική εκχύλιση 10-12 ημερών. Η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται σε 100 % καινούρια γαλλικά βαρέλια, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται πρόγραμμα τακτικού batonnage. Το κρασί παραμένει σε καινούρια γαλλική δρυ καθ’ όλη τη διάρκεια της παλαίωσης. Ωρίμανση 22 μήνες παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια 225lit και 6 μήνες αναγωγική παλαίωση στη φιάλη.

Τιμή πώλησης: 34,70 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ:
Τιμή / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_: