fbpx
  • Λ. Κηφισίας 317 Β
  • 210-80.777.09
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Γιά παραγγελίες επικοινωνήστε στο 210-80.777.09
Εκκαθάριση Όλων

Κτήμα Κυρ-Γιάννη Παράγκα Ερυθρός

''''
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη
ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Ερυθρός / Ξηρός
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Merlot 50%, Ξινόμαυρο 25%, Syrah 25%
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Π.Γ.Ε Μακεδονία
ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας
ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 13,5 % Vol
ΦΙΑΛΗ : 750 ml
ΒΑΡΕΛΙ : Οχι.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση στο σταφύλι, σε θερμοκρασία 12°C και παρουσία αδρανούς αερίου, η διάρκεια της οποίας κυμαίνεται από 2 έως 5 ημέρες ανάλογα με την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η θερμοκρασία ζύμωσης είναι 20-22°C. Η ποιότητα της φαινολικής ωρίμανσης της πρώτης ύλης και κυρίως των γιγάρτων είναι αυτή που καθορίζει τη διάρκεια παραμονής του γλεύκους με τα στέμφυλα (όσο πιο ώριμη τόσο αυξάνεται η μακρόχρονη παραμονή). Προκειμένου να ισορροπηθεί η υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου επιδιώκουμε την αύξηση της λιπαρότητας με την εκτέλεση batonnage των ελαφρών οινολασπών, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Το χαρμάνι δεν υφίσταται εξέλιξη σε δρύινο βαρέλι, παρά μόνο σε δεξαμενές, όπου όμως στοχεύουμε στην αναπαραγωγή του περιβάλλοντος του βαρελιού μέσω της εφαρμογής μικροοξυγονώσεων. Η επιτέλεση της μηλογαλακτικής ζύμωσης γίνεται στο 100% του όγκου του χαρμανιού. Tο κρασί εμφιαλώνεται και ηρεμεί στη φιάλη για 1-2 μήνες.
Τιμή πώλησης 9,60 €
Εκπτωση
ποσότητα φόρου
Τιμή / λ.:

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Γνωστή και δημοφιλής ετικέτα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Η επιτυχία της οφείλεται στο όμορφο πάντρεμα των ποικιλιών που αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια, και στον εύκολο, γλυκόπιοτο χαρακτήρα της.

ΤΑΙΡΙΑΣΜΑΤΑ: Συνδυάζεται με κόκκινο κρασί για ποτήρι, κρέπες με κιμά και πλούσια κόκκινη σάλτσα, μακαρόνια με κιμά, ποικιλία κρεατικών (mix grill), ψαρονέφρι στα κάρβουνα, ψαρονέφρι στη σχάρα

Απολαύστε το στους 14-16 βαθμούς.