Οινοποιείο Αρτέμη Καραμολέγκου - Vinsanto 2010
ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Λευκός / Γλυκύς
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Ασύρτικο 85%, Αηδάνι 15%
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Π.Ο.Π Σαντορίνη
ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Σαντορίνη
ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: 11% Vol
ΦΙΑΛΗ : 500 ml
ΒΑΡΕΛΙ : ΝΑΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τα σταφύλια προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες στον Πύργο, το Μεγαλοχώρι, την Έξω Γωνιά και το Ακρωτήρι. Μένουν για 9-14 μέρες κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαντορίνης ώστε να αφυδατωθούν και να συμπυκνωθούν τα σάκχαρα, η οξύτητα αλλά και οι γεύσεις. Έπειτα, ο πολύτιμος χυμός μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου και ζυμώνει. Μετά το κρασί μεταφέρεται σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 και 500 λίτρων και ωριμάζει για τουλάχιστον 90 μήνες.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Μέτριο κεχριμπαρένιο χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα αποξηραμένου σύκου, σταφίδας, χουρμά, κανέλας, γαρύφαλλου, μοσχοκάρυδου, καρυδιού, καραμέλας, μαρμελάδας πορτοκαλιού, καφέ και αποξηραμένου βερίκοκου. Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα και αναζωογονητική οξύτητα που ισορροπεί τέλεια με την πλούσια γλύκα. Ξηροί καρποί, μελάσα, γλυκό του κουταλιού σταφύλι, μόκα, μέλι, πορτοκάλι, γλυκό λεμόνι και αποξηραμένο σύκο συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύνολο.
ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑΤΑ: Επιδόρπια σοκολάτας, αλλά και κρεμ μπρουλέ, μπακλαβά ή χαλβά σιμιγδαλένιο. Θα κάνει εξαιρετική αντίθεση με αλμυρά φαγητά όπως τυριά τύπου ροκφόρ, κοπανιστή ή παλαιωμένες γραβιέρες, αλμυρές τάρτες ή ακόμα και προσούτο με αποξηραμένο σύκο.
Απολαύστε το στους 7 °C