fbpx
  • Λ. Κηφισίας 317 Β
  • 210-80.777.09
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Γιά παραγγελίες επικοινωνήστε στο 210-80.777.09
Εκκαθάριση Όλων

Κτήμα Κυρ-Γιάννη Νάουσα

''''
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Κυρ-Γιάννη
ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Ερυθρός / Ξηρός
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Ξινόμαυρο 100%
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Π.Ο.Π Νάουσα
ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας
ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 14 % Vol
ΦΙΑΛΗ : 750 ml
ΒΑΡΕΛΙ : 2 μήνες κυρίως σε γαλλικά και λίγα αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 225 και 500 λίτρων 3 έως 5 ετών. Περαιτέρω αναγωγική παλαίωση στη φιάλη για 6 μήνεςι.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ο τρύγος της πρώτης ύλης γίνεται με τα χέρια σε μικρά τελάρα. Τα σταφύλια ψύχονται αρχικά στους 10οC, στη συνέχεια οδηγούνται σε δύο διαδοχικές τράπεζες διαλογής και τέλος σε ανοξείδωτες δεξαμε- νές. Με στόχο να παράγουμε ένα έντονα αρωματικό και λιγότερο τανικό κρασί, το γλεύκος ζυμώνει για 12-15 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρα- σία μεταξύ 20οC και 23οC, μετά από 6 ημέρες προζυμωτικής εκχύλισης στους 8-10οC. Κατόπιν, το κρασί οδηγείται στα δρύινα βαρέλια για την μηλογαλακτική ζύμωση και παλαίωση. Το πρώτο χαρμάνι γίνεται κατά τον έκτο μήνα ωρίμασης και το τελικό χαρμάνι γίνεται μετά από 12 μήνες πριν την εμφιάλωση.
Τιμή πώλησης 10,40 €
Εκπτωση
ποσότητα φόρου
Τιμή / λ.:

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Στην όψη ελαφρύ ρουμπινί. Έντονα αρωματικό με κόκκινα φρούτα του δάσους, όπως φράουλα και κεράσι. Στο στόμα ελαφρύ, φρουτώδες, φρέσκο με μαλακές τανίνες και μέτριο σώμα. ΤΑΙΡΙΑΣΜΑΤΑ: Πίνεται ευχάριστα μόνο του και συνοδεύει φαγητά με κόκκινες σάλτσες, τυριά, και ελαφριά γεύματα με λιπαρότητα όπως αλλαντικά.

Απολαύστε το στους 16-18 βαθμούς.